Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt’un Yeni Yıl Mesajı

Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, yeni yıl kutlama mesajı yayımladı. Yurt, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Değerli Hemşerilerim,
Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken beklentilerle ve umutlarla yeni bir yılı daha karşılamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Yeni bir yıl; yeni hedeflere, huzur ve umut dolu güzel yarınlara ulaşmamız, taze başlangıçlar yapmamız için yepyeni fırsatlar sunmaktadır. Bizlere düşen, eski yılın muhasebesini yaparak hatalarımızdan ders çıkarmak ve hedeflerimiz için yeni yılda daha fazla gayret göstermektir.
Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınının 2022 yılı ile birlikte tamamen gündemimizden çıkacağını ifade etmiştik. Artık salgın dönemi geride kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’ün, ülkemizin büyük sıçrama gerçekleştireceği bir yıl olacağına inancımız tamdır. Bu dönemde ilçemizde de önemli projelerin tamamlanması için üzerimize düşeni yapacağız. Eğitim alanında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatları ile 4 okulumuzda devam eden güçlendirme inşaatları Mart ayında tamamlanmış olacak. Mehmet Çanakçı İlkokulu yapım ihalesi yapıldı. 2023 Yılında ilçemize bir anaokulu, özel eğitim ve uygulama okulu, Termal Uygulama Oteli, Bilim ve Sanat Merkezi, okul tipi kapalı spor salonu, Karşıyaka Sentetik Futbol Sahası, Gençlik Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi kazandırmak için çalışmalara devam edeceğiz. Kaymakamlığa bağlı kamu kurumlarını bir araya toplayacak Yeni Hükümet Konağı ile ilçe Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı başladı. Yarım kalan eski hükümet Konağı tamamlama ihalesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Tamamlandığında sosyal ve kültürel aktiviteler için merkez olacak. İlçemizin uzun yıllardır özlemini duyduğu fakülte binası ile Gönen-Tahirova yolunun tamamlanması ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarını takip edeceğiz. Gelir ve sosyal yönlerden dezavantajlı kesimlerimize aile ziyaretleriyle ihtiyaçları yerinde görüp sosyal yardımları artıracağız. Bu kesimler için Sosyal Dayanışma Merkezini faaliyete geçirerek çok sayıda kadın ve çocuğumuza beceri kursları açacağız. 2022 yılında başlatmış olduğumuz 120 aileye ev temizlik ve bakım uygulamasına devam edeceğiz.
İnanıyorum ki 2023, ilçemizin içinde barındırdığı potansiyeli hep birlikte ortaya çıkaracağımız, önemli gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacaktır.
Bu duygularla, 2023 yılının ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, siz değerli hemşerilerimin ve mesai arkadaşlarımın yeni yılını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”